Van nature het beste
Enkel die zeker is van zichzelf,
kan ook zekerheid bieden
Ireks
Nederlands> KWALITEIT> Grondstof controle

Productkwaliteit begint bij de grondstoffen

Bij IREKS worden alle grondstoffen intensief gecontroleerd. Ons Ultra Sporen Analyse Laboratorium maakt het mogelijk alle grondstoffen zeer nauwkeurig te beoordelen en vervuiling door pesticiden of zware metalen op te sporen.

Alleen diegene die de beste grondstoffen voor zijn producten gebruikt, kan eersteklas bakkerij grondstoffen produceren. Om deze reden zijn bij ons de kwaliteit en zekerheid van alle door IREKS gebruikte componenten buitengewoon belangrijk.

Alle grondstoffen ondergaan in ons laboratorium een intensieve en systematische kwaliteitscontrole. Dezelfde strenge criteria gelden natuurlijk ook voor de grondstoffen die wij zelf produceren.

Om aan deze criteria te kunnen voldoen, runt IREKS wereldwijd levensmiddelenlaboratoria verspreidt over onze vestigingen. Echter in ons hoofdkantoor in Kulmbach, bevindt zich een zeer bijzondere:

Het Ultra Sporen Analyse Laboratorium. De technische uitrusting en meetmethode reiken veel verder dan wat wettelijk voorgeschreven is, en die gebruikelijk zijn in onze branche. Uitgerust met de modernste apparatuur en meetinstrumenten, biedt dit een zeer gevoelige manier om de grondstoffen te controleren. Deze worden beoordeeld op de geringste hoeveelheid pesticiden of zware metalen - tot 1 g. in 1.000 ton grondstoffen.

Op deze manier kunnen wij de grondstoffen nog nauwkeuriger uitzoeken en natuurlijke producten produceren van de meest zuivere kwaliteit - zodat IREKS-klanten absoluut zeker kunnen zijn.