Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands> NIEUWS> Het IREKS Desem Concept

Het IREKS Desem Concept
voldoet aan de nieuwe desemwetgeving

Natuurdesems® van IREKS natuurlijk geschikt voor desembrood volgens het nieuwe warenwetbesluit Meel en brood. Transparantie rondom broodsoorten is voor de huidige consument noodzakelijk. Wat voor brood koop ik eigenlijk? Spelt of tarwebrood? Bruin of volkoren? Vanaf 1 juli, met een overgangstermijn van 2 jaar wordt dit voor de consument steeds duidelijker. Ook voor desems gelden nieuwe regels.

Sinds 1856 produceert IREKS naast haar eigen mouten ook sinds 1900 haar eigen desems. Desems waren, bij de introductie tijdens de laatste bakkerijbeurs onder de naam Nebato, door IREKS NL in 1996, voor velen een onbekend begrip. Tegenwoordig worden desems, en producten gemaakt met desem, steeds meer gevraagd door consumenten. Een goede regelgeving wanneer je een desem of desembrood ook echt desem mag noemen werd hierdoor steeds belangrijker.

De gedroogde (zuur)desems van Ireks kunnen worden gebruikt volgens het 'warenwetbesluit Meel en brood' voor (zuur)desems en zuurdesembrood. De Natuurdesems worden geproduceerd door het voorzichtig drogen van een gefermenteerd deeg uit granen en water met actieve en natuurlijk voor-komende micro-organismen. De desembrood recepten met deze desems zijn met het lage gist percentage ideaal geschikt voor het vervaardigen van smaakvolle en aromatische desembroden.

IREKS heeft verschillende soorten natuurdesems op basis van tarwe, rogge en zelfs een volkoren speltnatuurdesem dat o.a. gebruikt kan worden voor het bereiden van een 100 % spelt desembrood, maar ook gebuikt kan worden voor het maken van volkoren desembrood, desembrood met de moge-lijkheid van het gebruik van één specifieke graansoort. Meer informatie over onze natuurdesems kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur of mail naar: marketing@ireks.nl.