Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands> NIEUWS> Mout voor de bakkerij

Mout voor de bakkerij

Om goede bakkerij- en patisserieproducten te maken, heb je ingrediënten van hoge kwaliteit nodig. Met IREKS-moutproducten geeft u uw bakkerijproducten een uniek karakter.

Mout wordt al sinds halverwege de 19e eeuw gebruikt als ingrediënt in bakkerijen. Toen Johann Andreas Ruckdeschel, de zoon van de stichter van IREKS, in 1900 het eerste meelvormige, enzymactieve bakmiddel op basis van mout ontwikkelde, was het ondenkbaar dat hoogwaardige mout zelfs na meer dan 100 jaar nog steeds een basis ingrediënt zou zijn in de huidige bakkerijen.

Mout is echter nooit vergeten en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een echt trend-product. Met specifieke aromaprofielen zoals karamel, moutig of kruidig, biedt het een brede waaier aan toepassingen voor een onmiskenbare smaak. Dit stelt bakkers in staat om hun eigen bakrecepten een eigen identiteit te geven. Maar mout kan nog meer. Naast een geoptimaliseerde deegontwikkeling zorgt het gebruik van moutproducten voor een aangename kruimkleuring, en voor een langere malsheid van de bakkerijproducten.

Wat maakt IREKS zo bijzonder?

Als fabrikant van bakkerijgrondstoffen beschikken wij over een eigen mout- en moutextract-productie waar door permanente kwaliteitscontroles de hoogst haalbare kwaliteit behaald wordt. Gerst, tarwe, spelt en rogge vormen de basis voor een breed scala van moutproducten: in poedervorm, pasta en vloeibare vorm, licht of donker. Met onze eigen contractlandbouwers zijn wij reeds vanaf de keuze van het zaaigoed en de bodemkwaliteit bij de teelt van het graan betrokken en beïnvloeden wij zo reeds in een vroeg stadium de kwaliteit van onze mouten.

Dit geeft ons ook de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele wensen van onze klanten of om in te spelen op bepaalde trends.

Onze vakbekwame medewerkers werken graag samen met onze klanten aan individuele productoplossingen en bieden gespecialiseerde technische ondersteuning, bijvoorbeeld bij de keuze van het juiste moutproduct.

Ontdek ons uitgebreide gamma aan IREKS-mouten en laat u adviseren door onze vakbekwame buitendienst!