Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands> NIEUWS> MuchoMais RSPO SG

MuchoMais RSPO SG, brood met heel veel maïs

MUCHOMAÏS RSPO SG, brood met heel veel maïs

Maïs, een bekend ingrediënt in de bakkerij maar te weinig toegepast vanwege zijn mindere bakeigenschappen. Dit wil Ireks graag veranderen, want juist de hoeveelheid maïs in een brood zorgt voor die specifieke, heerlijke, zoete maïs-smaak en geeft brood een andere kruim- en eeteigenschap. Om die reden heeft Ireks het product Muchomaïs ontwikkeld; een product waarmee de bakker maïs-tarwe-quinoabrood kan maken wat voor bijna de helft uit maïs bestaat. Aan deze mix is ook het ingrediënt rode quinoa toegevoegd, wat het brood een extra nootachtige smaak en een mooie schakering in de kruim ten opzichte van het gele maïsmeel geeft. Dit brood gemaakt met MUCHOMAÏS wordt gedecoreerd met de Kukuruz/mais topping, een heerlijk krokant, geel granulaat van maïs. MUCHOMAIS RSPO SG is een 100% mix met zout en RSPO SG gecertificeerd.

MUCHOMAÏS RSPO SG is een mix voor het vervaardigen van een maïs-tarwe-quinoabrood waarin bijna de helft van het meelbestanddeel uit maïs bestaat. Door de hoge hoeveelheid mais in het brood, mag de gereserveerde benaming, volgens het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood, beginnen met het hoofdingrediënt "maïs". De officiële aanduiding is dan ook; maïs-tarwe-quinoabrood.

Bent u geïnteresseerd in onze variaties gemaakt met MUCHOMAÏS? Vraag er naar bij uw IREKS baktechnisch adviseur of mail naar: marketing@ireks.nl

MUCHOMAÏS RSPO SG