In de loop der jaren heeft IREKS met betrekking tot desems een hoog niveau van deskundigheid opgebouwd.
IREKS desems worden geproduceerd in onze desemfabriek volgens de regels van de klassieke drie-staps-methode. Het gebruik van gecontroleerde melkzuur bacterieriestammen, maar ook een strenge controle op de desemproductie, voorkomt ongewenste- of foutieve fermentaties en resulteert in desems van hoge kwaliteit.
Gedroogde desems garanderen de vereiste zekerheid in de productie van brood en broodjes en geven het typische karakter van een klassiek desembrood. Het geeft elk product de beslissende "plus" in kwaliteit:
- Optimale deegverwerking
- Verbeterende snijeigenschappen
- Goede malsheid
- Goudbruine korst
- Excellente aroma en smaak
ls pure desems, verkopen we bijvoorbeeld, IREKS TARWE NATUURDESEM, op basis van tarwebloem en IREKS ROGGE NATUURDESEM, op basis van roggebloem.
Daarbij spelen onze eigen natuurdesems een belangrijke rol als smaak en aroma component in veel van onze producten.
Bent u geïnteresseerd in onze desems? Neem dan contact met ons op en samen met onze specialisten vinden we het optimale product voor u.