Van nature het beste
Variatie en genieten
in steeds nieuwe dimensies
Ireks

Goed bakken, ook zonder gluten

Steeds meer mensen lijden aan coeliakie - een levenslange intolerantie voor het graaneiwit “gluten”. Met glutenvrije producten, hoeven ook deze mensen het niet zonder brood of gebak te doen.

Graan wordt beschouwd als een van de meest gezonde voedingsmiddelen. Echter, graanproducten zijn niet voor iedereen geschikt. Integendeel: voor mensen die lijden aan coeliakie, kan de consumptie leiden tot gezondheidsproblemen. Deze mensen lijden aan een glutenintolerantie.

Gluten is een eiwitsoort dat zich in verschillende granen zoals tarwe, spelt, rogge, gerst en haver bevindt. Voor de mensen die getroffen zijn door een intolerantie of tarwe allergie (deze mensen hoeven het gelukkig niet zonder brood of gebak te doen), heeft IREKS speciale mixen, zonder gluten in haar assortiment.

Is het produceren van glutenvrije broodjes in uw bakkerij aan de orde? Neem dan contact met ons op. Samen met onze experts, zullen we het beste product voor u vinden.