Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands> NIEUWS> ONZE TIP: Hoe help je klanten sneller?

ONZE TIP: Hoe help je klanten sneller?

ONZE TIP! Klanten sneller helpen i.v.m. 1,5 meter afstand of een parcour in uw winkel!

Door het 1,5 meter afstand houden kunnen er nu natuurlijk veel minder klanten in uw winkel staan dan normaal. Wat u nu, in deze situatie, dient te vermijden is een winkel met louter wachtende klanten wat zeker gezien de situatie ook vanuit het oogpunt van de klant niet wenselijk is.

Om uw klanten sneller te helpen en zo rijen en volle winkels te vermijden geven we u graag de volgende tips:

• Probeer het opwarmen van producten in uw winkel te vermijden anders dienen volgende klanten wellicht te wachten tot een en ander opgewarmd is. Bovendien hebben klanten begrip als u aangeeft dat u gezien de situatie de zaken nu niet kan warm maken maar dat de klant dit zelf thuis kan doen. Is uw winkel groot genoeg zorg dan voor een wachtgebied voor dit soort klanten.

• Stel bijv. 3 tassen samen voor een leuke prijs en laat uw klant kiezen uit Tas 1, Tas 2 of Tas 3. U voorkomt keuzestress en het bespaart u en de klant wachttijd bij bijv. het snijden van het brood of het inpakken van de overige artikelen. Geef bij zo’n tas bijv. als beloning twee eenvoudig te maken gebakjes gratis mee! (deze heeft u dan al ingepakt klaar staan!)

Wij hopen u met deze tips enkele ideeën te hebben gegeven waarmee u uw afzet op peil kunt houden in deze “vreemde onwerkelijke tijd”.