Van nature het beste
Enkel die zeker is van zichzelf,
kan ook zekerheid bieden
Ireks
Nederlands> KWALITEIT> Hightech-productie

Hightech-productie zorgt voor productzekerheid en hygiëne

IREKS produceert kwaliteit. Deze leidraad in de firmafilosofie hanteert IREKS in haar bakkerijgrondstoffen productie consequent. Een compleet, volautomatisch charge-mengsysteem garandeert zekerheidsstandaards van het hoogste niveau.

In het charge-mengsysteem van IREKS worden de grondstoffen niet gedoseerd via pijpleidingen, maar direct in een charge-container. Deze volgen volautomatisch de receptgestuurde productieroute en halen ingrediënt na ingrediënt zelfstandig op. De hoeveelheden worden gecontroleerd en gedoseerd via de ingebouwde precisie weegschaal. Daarna rijden de automatisch gestuurde charge-containers naar het mengstation en legen aansluitend de geproduceerde grondstoffen in de uiteindelijke verpakking.

Alles wat met de producten in aanraking komt, kan in modules gesplitst en gereinigd worden. Hiermee vermijden we een cross-contaminatie.

Het geïntegreerde productielaboratorium begeleidt elk stadium in dit proces met kwaliteitscontroles. Bovendien wordt de complete stroom van materialen voorzien van barcodes. Alle handelingen die de kwaliteit kunnen beïnvloeden worden vastgelegd middels een digitale handtekening van de medewerker door het gebruik van een persoonlijke chipkaart. Elke charge kan hierdoor snel en op elk moment tot de oorspronkelijke grondstof getraceerd worden.

Op deze manier effenen wij met nieuwe technologieën de weg naar de toekomst, maken meer efficiëntie mogelijk en voldoen wij aan de hoogste eisen, zelfs voor het milieu. Bovendien helpen ze ons een belofte waar te maken, die wij onze klanten ieder dag bieden: U nu en in de toekomst op een betrouwbare manier een gevarieerd productaanbod van de best mogelijke kwaliteit en condities te kunnen bieden.