Van nature het beste
Variatie en genieten
in steeds nieuwe dimensies
Ireks

Moutproducten van IREKS: alles uit één hand

IREKS is uniek binnen haar branche: alle productiestappen van onze mout en moutextract houden we in eigen hand binnen ons bedrijf, van de selectie van graan tot aan het eindproduct. Onze kennis en ervaring in het vervaardigen van mout zijn ontwikkeld gedurende meer dan 150 jaar en vormen zo een solide basis.

Moutproducten worden hoofdzakelijk gebruikt als smaak- en aromagevers. Ze worden gebruikt in tarwe producten, zoals grootbrood, kleinbrood en krokantbrood, maar ook in rogge producten, zoals volkoren roggebrood of meergranen roggebrood. Ook zijn ze van even groot belang in de productie van crackers, snackproducten, beschuit en bv. grissini's.

IREKS biedt lichte en donkere vloeibare moutextracten aan. De kleur van moutextract wordt beïnvloed door het gebruik van verschillende temperaturen tijdens het productieproces. Bij poedervormige moutproducten van IREKS wordt moutextract, zowel licht als donker, op het moutmeel of andere graanproducten aangebracht.

Wat is een moutextract van IREKS? Het is een niet enzymactief, geconcentreerd, waterig extract van mout met alle oplosbare moutcomponenten, zoals suikers, eiwitten, mineralen en smaakstoffen.

Buiten dat moutextract een natuurlijke gistvoeding is, vitaminen en mineralen van de mout bevatten, zorgen zij ook voor een optimale omgeving voor de ontwikkeling van het deeg, wat weer resulteert in een betere rijsontwikkeling en een aangename kruimkleur.

Andere ingrediënten in moutextract, zoals dextrine en soortgelijke suikers, verbeteren niet alleen de smaak, maar ook de gladheid van het deeg en geven een langere malsheid. Tevens vermindert moutextract het risico op breken, bijvoorbeeld bij koekjes.

Mouten worden niet alleen gebruikt voor het bakken! Brouwerijen in Duitsland en Oostenrijk hebben vertrouwen in de hoogste kwaliteit brouwmout van IREKS. Maar mout producten worden ook gebruikt bij de productie van chocolade, snoep, heet-oplosbare dranken en moutkoffie.

Bent u geïnteresseerd in onze moutproducten? Neem dan contact met ons op en samen met onze specialisten vinden we het optimale product voor u.