Zertifizierungen & Leitlinien

Certificeringen en richtlijnen

Beproefde kwaliteit

De processen in ons bedrijf worden voortdurend getoetst op de eisen van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Het is voor ons belangrijk niet alleen onze eigen normen in het oog te houden, maar ook te voldoen aan de eisen van de internationale certificeringen.

FSSC 22000


FSSC staat voor "Food Safety System Certification". De basis hiervoor is de internationale norm ISO 22000. Ons  voedselveiligheidssysteem voor de productie van bakkerijgrondstoffen en mout in ons hoofdkantoor in Kulmbach is al vele jaren gecertificeerd volgens de erkende, actuele voedselveiligheidseisen van het Global Food Safety Initiative.

FSSC certificaat IREKS GmbH (PDF, 180 KB)

ISO 9001


Ons kwaliteitsmanagementsysteem is sinds 1995 gecertificeerd volgens ISO 9001. Dit omvat de ontwikkeling en productie alsook de distributie van bakkerijingrediënten en brouwmout.

ISO 9001 certificaat IREKS GmbH (PDF, 268 KB)

ISO 50001


Efficiënt energiegebruik en de voortdurende verbetering op dit gebied zijn voor ons van bijzonder belang. Daarom omvat ons energiebeheersysteem alle onderdelen van het bedrijf en is het gecertificeerd volgens ISO 50001.

ISO 50001 certificaat IREKS GmbH (PDF, 280 KB)

Bio


Officiële bevestiging van onze biologische kwaliteit is de certificering door de onafhankelijke biologische controle-instantie DE-ÖKO-001; onze biologische producten worden geproduceerd volgens de strikte richtlijnen van Verordening (EU) 2018/848.

Organic certificate (PDF, 133 KB)

RSPO


De RSPO is een internationaal platform waarbinnen maatschappelijke organisaties, industrie en detailhandel de wereldwijde palmolieproductie en -handel verduurzamen. Als fabrikant van bakkerijgrondstoffen gebruiken wij emulgatoren, vetten en oliën die palmolie kunnen bevatten. Daarom zijn wij gecertificeerd volgens de RSPO-norm en bevorderen wij de teelt van duurzame palmolie via de goedgekeurde handelssystemen (SG) "Segregated" en "Mass Balance".

RSPO certificaat (PDF, 84 KB)

Afgezien van deze en andere officiële product- en landgerelateerde certificeringen, die wij op verzoek graag aan onze klanten verstrekken, bepaalt ons bedrijfsbeleid de hoge normen die wij onszelf opleggen. Zij vormen de basis voor ons dagelijks handelen in naam van onze onderneming.