IREKS IQ

Die elektrische Leitfähigkeit einer Mehlprobe wird bestimmt, um auf den Wassergehalt des Mehls zu schließen

IREKS en IQ – innoveren met zekerheid

Voor ons betekent IQ: innovatie en kwaliteit (quality)! Meer dan 300 werknemers over de hele wereld doen onderzoek naar grondstoffen en grondstoffentrends, werken aan nieuwe productontwikkelingen en garanderen de hoogste kwaliteit tijdens alle productiestadia.

Vijf pijlers voor innovatie en kwaliteit

Bij IREKS wordt kwaliteit geleefd en geademd, van het zaadje tot aan het voltooide gebakken product! Om dit te garanderen, controleren wij onze producten continu tijdens het ontwikkelings- en productieproces met nauwgezette analyses, kwaliteitstesten en bakproeven.

Door ons missiegedreven innovatiebeleid, zijn wij altijd op zoek naar manieren om te verbeteren. Ons doel is immers producten te ontwikkelen die onze klanten vooruithelpen. Hiervoor hebben wij een principe ontwikkeld dat gebaseerd is op ons kwaliteitsbeleid en ondersteund wordt door vijf pijlers: IREKS IQ.

Onderzoek


Medewerkers uit verschillende vakgebieden zoals onder andere: levensmiddelentechnologie, chemie, food engineering, zorgen dagelijks voor de nieuwste innovaties bij IREKS. De constante samenwerking tussen onze teams over de hele wereld, en de samenwerkingsverbanden met leveranciers en onderzoeksinstellingen, stelt ons in staat de nieuwste trends in een vroeg stadium te herkennen en snel te implementeren in passende concepten. Wij testen bijvoorbeeld ongeveer 200 nieuwe grondstoffen per jaar.

Ontwikkeling


Alleen al op ons hoofdkantoor in Kulmbach bakken we jaarlijks zo'n 7.000 ontwikkelingsvarianten. Onze beste ideeën leiden tot een groot aantal nieuwe producten en productupdates. Deze worden gecontroleerd met behulp van uitgebreide productspecifieke analysemethoden. Daarnaast beoordelen meer dan 30 opgeleide medewerkers grondstoffen en producten binnen een zintuiglijk panel op uiterlijk, textuur, geur en smaak.

Levensmiddelen wetgeving


Ook wettelijke voorschriften stellen onze klanten telkens weer voor grote uitdagingen. Wij ondersteunen hierin door regelmatig de wettelijke richtlijnen en aanpassingen te communiceren en landspecifieke declaraties en productcertificaten op te stellen. Wij helpen onze klanten ook graag met individuele vragen over onze producten.

Kwaliteitsborging


Bij IREKS werken we met de meest gevoelige kwaliteitscontroles: Elke grondstof, in elk productiestadium en elke geproduceerde charge eindproduct wordt grondig onderzocht. Om een optimale productkwaliteit te garanderen, voeren wij meer dan 370.000 analyses en ongeveer 28.000 bakproeven per jaar uit. Ons laboratorium voor ultra-sporenanalyse, dat uniek is in de sector, speelt hierbij een centrale rol. Zo kunnen wij onder meer alle grondstoffen controleren op de kleinste residuen van zware metalen en pesticiden, waarbij tot 1 gram op 1.000 ton kan worden opgespoord.

Kwaliteitsmanagement


Tevreden klanten en hun vertrouwen in de veiligheid van onze producten beschouwen wij als onze belangrijkste doelstellingen. Om dit op lange termijn te garanderen, stellen wij onze processen voortdurend op de proef. Rond de 30 interne auditors zorgen ervoor dat de interne processen en leveranciers voortdurend worden geëvalueerd en geoptimaliseerd. Ons HACCP- en allergenenbeheerssysteem, dat onder meer het risico van kruisbesmetting verder beperkt, wordt ook voortdurend geëvalueerd en verbeterd door twee interdisciplinaire teams.

IREKS IQ Centra wereldwijd

De vijf pijlers van ons IREKS IQ-principe worden niet alleen in Kulmbach, maar ook in onze wereldwijd vertakte IQ-centra in praktijk gebracht.

Elke dag vinden onderzoeken en ontwikkelingen plaats door onze deskundigen uit de meest uiteenlopende vakgebieden om u met innovaties bij te staan.

U kunt de locaties van onze IQ-centra op de kaart vinden.