Getreideähren auf einem Feld

Grain by Grain

Zwei Hände halten Getreidekörner

Toegevoegde waarde creëren

Kwaliteit, betrouwbaarheid, transparantie en veiligheid, veel zekerheid en voordelen voor onze klanten, en dat bij elke korrel - dat is waar IREKS voor staat! Ga mee op reis langs onze waardeketen van akker tot bakker en ontdek wat wij doen om zoveel mogelijk in eigen hand te hebben.


Graanteelt

Graan is onze belangrijkste grondstof. Daarom laten we niets aan het toeval over als het gaat om het verbouwen en het productieproces. Door onze eigen agrarische handel zijn we vanaf het begin betrokken bij het gehele verwerkingsproces. Zo beïnvloeden we de kwaliteit van onze bakkerijgrondstoffen lang voordat de gecompliceerde productieprocessen in onze fabrieken beginnen. Dit stelt ons ook in staat om in te spelen op individuele wensen of trends van klanten. We vertrouwen op de jarenlange samenwerking met onze regionale contractboeren uit het noorden van Beieren en Thüringen en hebben talrijke lokale verzamelpunten.

Ras selectie

Ons team van specialisten biedt al ondersteuning vanaf de selectie van het graanras. Op die manier wordt precies geproduceerd wat regionaal nodig is.

Regionale inzamelpunten

Talrijke locaties in Beieren en Thüringen maken regionale graanleveringen in de onmiddellijke nabijheid van de landbouwbedrijven mogelijk.

Graanverzameling

De juiste manier van oogsten en talrijke kwaliteitscontroles, die reeds bij de levering worden uitgevoerd, bepalen het verdere verloop van het graan.

Optimale opslag

Ons graan wordt per soort onder optimale omstandigheden op onze locaties opgeslagen.

Transportveiligheid

Wij controleren en documenteren nauwkeurig het vervoer van ons graan vanaf de ontvangst- en opslaglocaties tot aan de productielocatie.

Kwaliteitsconrole

Voordat het graan bij IREKS verder wordt verwerkt, worden in de laboratoria van ons IREKS IQ Centre een hele reeks analyses uitgevoerd.


Verwerking van het graan

IREKS is een bedrijf dat al meer dan 160 jaar graan verwerkt en een schat aan ervaring heeft opgebouwd. Het is ons doel om onze graanexpertise voortdurend uit te breiden en altijd technisch up to date te zijn. Om volledige veiligheid van het veld tot het eindproduct te garanderen, investeert IREKS in eigen graanverwerkingsinstallaties. Op die manier kunnen we graanverontreiniging vermijden, een vlekkeloze verwerking garanderen en de eigenschappen van de graangrondstoffen afstemmen op optimale bakeigenschappen voor de latere producten.

Pellerij

Met onze eigen speltpellerij, wordt ons spelt, in het gebied waar ons spelt ook wordt geteeld, gepeld en gescheiden van grove bestanddelen. 

Vermaling

Tarwe en spelt, die wij in homogene kwaliteit bij onze eigen landbouwhandel betrekken, worden in onze eigen molen, de EICHENMÜHLE, in afzonderlijke maalinrichtingen tot hoogwaardig meel gemalen.

De productie van groene spelt

Wij gebruiken onze eigen productiefaciliteiten om het groene spelt met het traditionele aroma te maken.


Grondstofveredeling en -samenstelling

Om onze klanten een gevarieerd assortiment te kunnen bieden dat ruimte laat voor individualiteit en creativiteit, verfijnen we onze graanproducten en andere grondstoffen op de meest uiteenlopende manieren. Daarbij maakt IREKS gebruik van moderne productietechnologie en tientallen jaren ervaring in de productie van mout- en zuurdesemproducten, die zelfstandig kunnen worden gebruikt of als ingrediënt in onze bakmixen en bakmiddelen kunnen worden verwerkt.


Kwaliteits- en innovatienormen

Elke stap in de IREKS productieketen gaat gepaard met de meest nauwkeurige analyses en kwaliteitscontroles - van het teeladvies tot het verfijnde eindproduct. We gebruiken onze jarenlange ervaring en samenwerking met onderwijsinstellingen om onze uitgebreide interne analyses, die zowel laboratoriumtests als bak- en sensorischetests omvatten, voortdurend te perfectioneren. Bij de ontwikkeling focussen we ons op graangebaseerde ingrediënten zoals mouten en desems die IREKS zelf produceert, om zo ons assortiment voortdurend uit te breiden. Onze kwaliteits- en innovatienormen zijn gebaseerd op de vijf pijlers van het IREKS IQ-concept: onderzoek, ontwikkeling, levensmiddelenwetgeving, kwaliteitsbewaking en kwaliteitsmanagement.


Uw voordeel

Transparantie

direct van het veld

Veiligheid

die u kunt doorgeven aan uw klanten

Zekerheid

in verkrijgbaarheid van grondstoffen, voor een betrouwbare inkoopplanning voor u

Perfecte kwaliteit

voor het beste resultaat

Groot productassortiment

voor uw gevarieerde assortiment

Individuele mogelijkheden

voor maatwerkoplossingen en uw creativiteit

Bekwame contactpersonen

voor uw vragen en verzoeken